Houda Loukili – Branding, Identity Design en Website

Houda Loukili is voormalig Nederlands jeugdkampioen kickboksen, maar ondertussen doet ze zoveel meer dan alleen haarliefde voor deze sport doorgeven. Haar missie is om de jeugd (en eigenlijk iedereen) aan het bewegen te krijgen, letterlijk en figuurlijk. En die missie had een duidelijke identiteit nodig….. een identiteit die haar positieve energie kan overbrengen en Houda op de kaart kan zetten als een echte professional, want dat is ze!

Haar oude logo voldeed niet meer aan haar ambities en dus gingen we samen aan de slag. Ons uitgangspunt was de huisstijlkleur die Houda al had, en een flyer die ze ooit had gekregen van @diddyeltouny . Samen zijn we door middel van 3 branding workshops aan de slag gegaan om een duidelijk beeld te krijgen van welke kant Houda precies op wilde met haar merk en wie was nu eigenlijk haar belangrijkste doelgroep. We zijn uitgekomen op de volgende kernwoorden voor haar merk:

daadkracht doorzettingsvermogen flexibel toegankelijk rolmodel inspirator praktijkgericht creatieve oplossingen

De huisstijl kleuren zijn krachtig en simpel. De turquoise kleur staat binnen de kleuren psychologie voor kalmte, sereniteit maar ook voor emotionele stabiliteit en daadkracht. Perfect voor Houda Loukili!

Daarnaast is er als ondersteunende kleur een donkere antraciet gekozen, niet zo hard als zwart maar een duidelijke en sterke kleur ter ondersteuning van de sprekende hoofdkleur.

Het lettertype voor het logo is het Google lettertype “Anton” , de letters van deze font zijn stevig en duidelijk leesbaar hoe groot of klein je het logo ook maakt. Het is een modern San Serif lettertype wat op zichzelf al een statement maakt door de krachtige uitstraling.

Dankzij dit duidelijke lettertype met volle stevige letters kon ik aan de slag met het zoeken naar interessante ruimtes om van Houda’s naam een echt logo te maken.

Na veel proberen om met de gevraagde bokshandschoenen het gewenste effect te verkrijgen, besloot ik om een hele andere weg te gaan bewandelen en een mooi silhouet te maken van Houda in actie. Belangrijk was dat het de naam niet onleesbaar zou maken en dat simpel genoeg bleef om ook in klein formaat leesbaar te blijven.

Leuk detail is dat Houda de U schopt, she kicks U (you) , een echte motivator!

Houda ging uiteindelijk haar ondernemingsavontuur in met een stevige rugzak aan branding materiaal, en natuurlijk heb ik haar de eerste maanden ook nog kunnen begeleiden. Ik was op werkdagen altijd bereikbaar voor haar vragen en heb haar op weg geholpen om haar strategie ook uit te voeren en haar materiaal goed in te kunnen zetten. Hieronder een visueel overzicht van wat ik voor Houda Loukili heb mogen maken.

Website geschikt voor laptop, Ipad en mobiel
Sjabloon voor op drukwerk of kleding
Sjabloon voor Instagram stories
Pet uitgebracht door Houda Loukili in eigen beheer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *