Abyty – Branding, Identity Design, Webdesign

 

Logo Abayaaty op een winkel

Abayaaty is een importeur en producent van abayaat en islamitische kleding. Ze leveren aan klanten door heel west Europa, alleen doordat de naam “Abayaaty” een veel voorkomende naam is in de branche hadden ze moeite met het vinden van een duidelijke eigen identiteit. Om herkenbaarheid te vergroten en verwarring te voorkomen was het dus nodig om een unieke manier te bedenken om hun merk op de markt een uniek verhaal te laten vertellen.

Vanwege het feit dat ze een naam hadden die erg algemeen en product beschrijvend was, wilde ik toch iets doen met deze naam zodat het een unieke vorm kreeg. Abayaaty betekend in het Arabisch mijn Abaya. Omdat het woord haar origine vindt in de Arabische taal kwamen we op het idee om net als in de Arabische taal de klinkers weg te laten en het woord alleen met de eerste klinker vorm te geven.

Een originele draai aan een minder originele naam, De A is in een handgeschreven lettertype en de rest van de letters in een serif font wat een moderne fashion stijl benadrukt.

De cirkel die de naam omhelst wordt omringt door de kernwaarden van het merk, en de slogan ‘your abaya your choice’. De hashtag #yourabayayourchoice is hiervoor ook toegepast in de rest van de huisstijl en op de socialmedia kanalen van het merk.

Eindresultaat een uniek en tijdloos logo, te gebruiken in vele kleurstelling. Zo kan het bedrijf zelf kijken hoe ze het logo laten passen bij de lijn van dat seizoen.

Uiteindelijk is er ook nog een mooie moderne website gemaakt voor Abayaaty, die later eventueel ook kan dienen als webshop.

www.abayaaty.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *